Bambusové výhonky

Thajské potraviny » Ostatní potraviny

  • bambusové výhonky
    bambusové výhonky
Cena:65 2.67
Skladem 1 ks
Kód: 10648
Expirace: 18.2.2019


Bambusové výhonky jsou speciální ingrediencí do čínských a asijských pokrmů. Jsou jedním ze základních pilířů asijské kuchyně. Samotné se příliš nekonzumují. Jsou však velmi zdravou a přínosnou zeleninou.


Obsahují velké množství vitaminu B, bílkovin, kyseliny křemičité, sacharidů a něco málo i vitaminu C. Pomáhají efektivně na astma a nachlazení horních cest dýchacích. Nejčastější způsob konzervace výhonků je naložením do slaného nálevu. Nakrájené výhonky vařte v osolené vodě alespoň 15 minut, čerstvé výhonky ještě déle. Vepřové s babus.výhonky: Maso pokrájíme na nudličky, v misce osolíme, opepříme, přidáme trošku cukru i glutasolu, poprášíme škrobovou moučkou. Zlehka zamícháme a necháme minimálně 1/2 hodiny odležet v chladu. Uvaříme si mezitím krájené bambusové výhonky cca 15 min, poté vodu slijeme. Na rozpáleném oleji orestujeme rozdrcený česnek a maso za stálého míchání. Postupně přidáme bambusové výhonky, sójovou omáčku, pár kapek suchého vína, trošku vývaru, dochutíme solí. Ve finále pokrm zahušťujeme máčeným škrobem. Již jen krátce prohřejeme a podáváme s rýží.